Acerola w proszku

Codzienne spożywanie witaminy C ma zbawienny wpływ na nasze zdrowie, gdyż wzmacnia i usprawnia nasz organizm od wewnątrz. Jednak to co jest najważniejsze, to to, że skutecznie buduje naszą odporność, która jest niezbędna do życia.
Przyswajalność witaminy C z aceroli
Nasze mamy i babcie, uważały, że najlepszym źródłem witaminy C jest cytryna, jednak dziś wiemy, że to tylko mit, który ponadto już dawno został obalony. Bieżące źródła naukowe dowodzą, że królem wśród produktów bogatych w witaminę C jest acerola, zwana wiśnią z Barbadosu. Jest ona gatunkiem wiecznie zielonego krzewu, który pochodzi z Ameryki Środkowej. Posiada aż trzydzieści razy więcej witaminy C niż cytryna i ma mnóstwo właściwości prozdrowotnych. Przede wszystkim trzeba nadmienić działanie przeciwgrzybicze, przeciwzapalne i silnie wzmacniające organizm. Jeżeli chcemy ją przyjmować w najkorzystniejszej formie, to najlepsza będzie witamina C acerola proszek, który można rozpuścić w wodzie lub soku, dodać do smoothie czy jogurtu. Proszek, pod względem formy jest najłatwiejszy do przyjęcia i też dobrze przyswajalny, dlatego cieszy się tak dużą popularnością wśród klientów. Nie posiada żadnych sztucznych dodatków i może być spożywany przez dorosłych, dzieci i seniorów. W sezonie jesienno – zimowym jest to z pewnością niezbędny suplement diety, który powinien się znaleźć w każdej rodzinie. Ponadto poza kwasem askorbinowym, acerola zawiera sporo witamin z grupy B, kwas foliowy, witaminę A, K i E oraz dwa przeciwutleniacze z grupy flawonoidów.
Na pewno stosowanie aceroli w proszku przyniesie nam mnóstwo korzyści niemalże od pierwszego dnia stosowania, dlatego warto w nią zainwestować. Proszek z aceroli jest dobry jeszcze ze względu na termin ważności, który jest dość długi.